Színpompás zöldségragu

Ez egyszerre lecsó és egyszerre rakott krumpli. Majdnem. Merthogy kizárólag zöldségekből áll, és nem is igényel mást. Viszont pompás lesz, higgyétek el!

Ricottatorta

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük.

Bőrén sült fogasfilé édesburgonya gratin-nel

A folyami halfogyasztás igazi szószólója lehet ez a tökéletes étel, amelyben a fogas ízét csak egy kevés sóval hangsúlyozzuk.

Paradicsomos zöldségleves

Ahogy hűvösödnek az esték, egyre inkább vágyódunk egy-egy tányér finom meleg levesre.

Bélszíncarpaccio mézes-mustáros dresszinggel

Tisztítsd meg a bélszínt a hártyáktól és vágd le az elvékonyodó végét. Sózd, borsozd, majd forrósíts fel egy serpenyőt. Kevés olívaolajon pirítsd körbe a húst úgy, hogy egyenletes, sötét színű kérget kapjon.

Egészséges vaníliafagylalt

A házi fagylaltot gép nélkül is lehet készíteni. Akinek nincs fagylaltkészítő gépe, az arra figyeljen, hogy óránként meg kell keverni a krémet.

Zöld Turmix

Reggelente a zöld turmix, másnéven zöld smoothie az egyik legegészségesebb dolog, amit ihatunk. Tíz perc alatt elkészül, és akár minden reggel készíthetjük másfajta ízesítéssel.

Receptek az egészségünkért

Témáink

 • Egészséges reggeli

  Egészséges reggeli

  Nem mindegy, hogyan indítjuk a napot. Ha reggel nem is kell mindenképpen a diétás szabályokra figyelnünk, azért az egészséges étrend ilyenkor is fontos szerepet játszik életünkben. Persze, aki túlsúllyal, vagy koleszterin-problémákkal küzd, annak már a nap első étkezésénél is fontos figyelnie a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Reggelizzünk változatosan, gazdagon, de azért ügyeljünk arra, hogy egészséges ételek szerepeljenek étrendünkön ekkor is.
 • Szívbarát főétel

  Szívbarát főétel

  Szívünk egészségéért sok egyéb életmódtanács mellett az egészséges étrend betar-tásával is sokat tehetünk. Nem csak akkor, ha túlsúly, vagy magas koleszterin fenyegeti egészségünket, és nem is csupán akkor, ha kifejezetten diétás kosztot fogyasztunk. Ismerjünk meg, próbáljunk ki olyan fogásokat is, amelyek más, egészségesebb alapanyagokból, korszerű eljárásokkal készülnek. Tapasztaljuk meg, hogy a diétás étel nem okvetlenül ízetlen és rossz, hanem nagyon is változatosan lehet szívbarát étkeket elkészíteni.
 • Húsmentes finomság

  Húsmentes finomság

  Az egészséges étrend egyik fő pillére, hogy tanuljunk meg más alapanyagokból is főz-ni, mint a megszokott élelmiszerek. Például együnk kevesebb húst! Nem csupán a koleszterin-szintünknek teszünk jót vele, hanem egészen egyszerűen más ízeket, élményeket is szerezhetünk. Étrendünkben szerepeljen minél többször zöldség és gyümölcs, és így a túlsúly elkerüléséért is sokat tehetünk. A diétás ételekről gyakran gondoljuk, hogy azok nem finomak, pedig egy remekül variált salátánál vagy zöldségételnél kevés ízletesebb fogást tudunk elképzelni!
 • Büntetlen édesség

  Büntetlen édesség

  Gyakran tartjuk a túlsúly fő okozójának az édességeket. Pedig ha bizonyos szabályokat betartunk, akkor könnyedén készíthetünk olyan desszerteket is, amelyek részei lehetnek az egészséges étrendnek. Ha nem is éppen diétás fogásokról van szó, de kalóriában lényegesen szerényebb, visszafogottabb ínyencségeket is süthetünk, főzhetünk, keverhetünk. A teljes édességmegvonás nem jó a szervezetnek, találjuk meg hát azokat a trükköket, amelyek segítségével kiegyensúlyozott táplálkozással desszertet is fogyaszthatunk.
 • Könnyű vacsora

  Könnyű vacsora

  Nagyon fontos, hogy mit eszünk este. A testünk motorja este 6 óra után már lassabban dolgozik, így még ha nappal kevésbé is ügyelünk a diétás szabályokra, a vacsoránál érdemesebb az egészséges étrendnek megfelelő fogásokat választani. Ezzel persze nem csupán a túlsúlyt kerülhetjük el, de a magas koleszterin ellen is sokat tehetünk. A megszokott szendvicses hideg vacsora helyett néhány egyszerű ötlettel könnyen betartható az egészséges étrend este is.

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás (miokardiális infarktus) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45–79 év közötti férfi- és 55–79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően.

Hatóanyag: acetilszalicilsav. Vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest Alkotás u. 50.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!