Spenótos quiche

Spenótos quiche

Mindenkinél vannak olyan műveletek a konyhában, melyek kicsit mumusnak tűnnek? Vannak olyan tészták, amelyek elkészítéséhez az ember nem szívesen áll neki. Ilyen a kelt tészta is. Nagyon misztikusnak hangzik, pedig ha egyszer nekiáll valaki, akkor rájön, hogy annyira nem is az. De amióta a főzőműsorokban több híres tévészakács, mint például Jamie Oliver vagy Gordon Ramsay is biztosított arról bennünket, hogy a mélyhűtött leveles tészta használata nem ciki, és ez egy nagyszerű időspórolási lehetőség, azóta lelkifurdalás nélkül kerül néha a kosárba egy-egy csomag leveles tészta, hiszen pillanatok alatt rittyenthető belőle valami finom meleg vacsora. Ha pedig zöldséggel készítjük, akkor máris tettünk valamit a rostban dús, egészséges táplálkozásért is.

A franciák nagy kedvence a quiche, ami 20 perc alatt szintén sütőbe tehető. Villámvacsora vagy váratlan vendégfogadó fogás lehet. Számtalan módon lehet variálni, attól függően, hogy mi van otthon. Lehet spenótos - juhtúrós vagy fetás, vagy bármi más zöldség is jól érzi majd magát az alaptésztán.

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 25 dkg (fagyasztott) leveles tészta
  • 1 zacskó spenót
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 3 dkg kemény sajt
  • bazsalikom, rozmaring
  • só, bors
  • margarin
  • 25 dkg (fagyasztott) leveles tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dkg kemény sajt
  • margarin
  • 1 zacskó spenót
  • 1 tojás
  • bazsalikom, rozmaring
  • 10 dkg juhtúró
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • só, bors

Elkészítés:

A leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből, hagyjuk, hogy felengedjen. A tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, és egy kisebb hőálló tálba terítjük le úgy, hogy a peremére is kerüljön tészta. Súly alatt elősütjük, majd a súlyt levesszük, megkenjük egy felvert tojással és további 4 percig sütjük.

A spenótot egy evőkanál olajon megfonnyasszuk, hozzákeverjük a juhtúrót, a tojást, és a főzőtejszínt. Ha kész, félretesszük, és hűlni hagyjuk. Belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal vagy rozmaringgal, illetve sóval és borssal. Az elősütött tésztára terítjük a keveréket, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

Forrás:

Anyakanyar (www.anyakanyar.hu)

PP-ASP-HU-0246-1       2023. március 28.

A cikket az Aspirin®  Protect forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. készítette.

Hasonló receptek:

Aspirin® Protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta

 

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás ( miokardiális infarktus ) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően, valamint átmeneti agyi keringési zavar (TIA) és az agyi keringészavar következtében kialakuló szövetelhalás (agyi infarktus) megelőzésére felnőtteknél.
 

PP-ASP-HU-0323-1 2024. január 29.



Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!