Konfitált kacsacomb körtével

A kacsa az egyik legjobb ízű hús. Ha megtanuljuk jól elkészíteni, remek családi kedvenc lesz. Nem kell mindig csak az unalmas és szénhidrátban gazdag krumpli körettel enni, érdemes kipróbálni és felfedezni más párosításokat is.

A kacsa amúgy is barátja az édes ízeknek, így ez a körte-variáció remek kiegészítője lesz.

Konfitált kacsacomb körtével

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • só, bors
  • 8 db körte
  • 3-4 dl édes fehérbor (tokaji vagy muskotályos)
  • 1 marék aranymazsola
  • 1 kevés chili paprika
  • 1 csillagánizs

A kacsacombokat megmossuk, majd szárazra töröljük egy papírtörlővel. Sóval és borssal bedörzsöljük a combok mindkét oldalát, majd a bőrös felükkel lefelé egy olyan serpenyőbe tesszük őket, amelynek levehető (vagy sütőbe tehető) füle van. Alacsony lángon elkezdjük a zsírt kiolvasztani. Amikor ez megtörtént, akkor letakarjuk alufóliával, áthelyezzük a sütőbe, és puhára konfitáljuk. Kb. 30-40 perc után levesszük a fóliát, megfordítjuk a combokat és további 10-15 perc alatt picit ropogósra sütjük őket. Közben a körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és félbevágjuk. Az édes fehérbort egy kis edénybe öntjük, beletesszük a csillagánizst és egy pici chilit is, ezután belehelyezzük a félbevágott körtéket. Takaréklángon párolni kezdjük. Kb. 20-25 perc múlva a megmosott és lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk. Felforraljuk, és kiemeljük a körtéket, leszűrjük a mazsolát. A ropogósra sült kacsacombok mellé helyezzük a fél körtéket, meghintjük mazsolával, és csurgatunk rá az elforralt fűszeres borból is.

Forrás:

www.anyakanyar.hu

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás (miokardiális infarktus) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45–79 év közötti férfi- és 55–79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően.

Hatóanyag: acetilszalicilsav. Vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest Alkotás u. 50.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!