Mik az érszűkület vészjósló tünetei?

Ha kevés vért kap egy végtag, akkor a sejtek azonnal küldik a vészjósló jeleket. Séta közben elnehezülő lábak, begörcsölt vádli esetén már gyanakodhatunk!

Videoklinika

Témáink

 • Cukorbetegség és kezelése

  Cukorbetegség és kezelése

  Novemberben Dr. Kempler Péter diabetológus professzor segít nekünk jobban megérteni az egyik legalattomosabb anyagcserezavart, a néma gyilkosként is emlegetett cukorbetegséget. A probléma okainak megismerése mellett megtudhatjuk milyen tünetei lehetnek a cukorbetegségnek, hogyan előzhető meg és melyek a legveszélyesebb szövődmények. Videóinkból kiderül az is, milyen módszerekkel (életmódváltás, diéta, inzulin, vércukorszint csökkentő gyógyszerek) küzdhetünk eredményesen a diabétesz szervezetet károsító hatásai ellen.
 • Angina és szívinfarktus

  Angina és szívinfarktus

  Októberben a szív működésével kapcsolatos különböző rendellenességeket, betegségeket járjuk körül. A különböző eredetű szívbetegségek bemutatása során Dr. Barna István belgyógyász többek között a szívkoszorúér-betegség (iszkémiás szívbetegség) két alapvető típusának, az angina pectoris és a szívizom infarktus kialakulásának okait, tüneteit, hatásait és kezelésének módjait is feltárja előttünk.
 • Életmód és rizikófaktorok

  Életmód és rizikófaktorok

  A szeptemberi hónapban a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázati tényezőivel kapcsolatos alapvető tudnivalókról beszél dr. Barna István. A Videóklinika ismert belgyógyásza könnyen érthető stílusban foglalja össze mindazt, amit a cukorbetegség, a magas vérnyomás- és koleszterinszint, az elhízás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy éppen a mozgásszegény életmód hatásaival kapcsolatban feltétlenül tudnunk kell.
 • A vérnyomásról

  Decemberben Dr. Barna István belgyógyász, hipertonológus vérnyomással kapcsolatos előadásait ajánljuk olvasóink figyelmébe. A rövid videókból megtudhatjuk többek között, hogy milyenek a normális és kóros vérnyomásértékek, hogyan kell szabályosan mérni a vérnyomást, illetve a népbetegségként is számon tartott kórkép kialakulásának milyen okai lehetnek, melyek a legfontosabb szövődmények és hogyan küzdhetünk ellene.
 • A vérzsírok és érelmeszesedés

  A vérzsírok és érelmeszesedés

  Januárban a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik fontos kockázati tényezőjeként ismert, magas vérzsírszint témakörét tanulmányozzuk behatóbban. Dr. Simonyi Gábor lipidológustól megtudhatjuk, hogy mik azok a vérzsírok, mi a szerepe a jó (HDL) és a rossz (LDL) koleszterinnek és triglicerideknek, milyen értékek nevezhetők kórosnak, illetve hogyan tarthatjuk koleszterinszintünket elfogadható értékek között.
 • 1 2

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!