• Életmód tippek az infarktus megelőzéséért

  10 tipp az egészséges táplálkozáshoz és az életmódváltáshoz, hogy megelőzzük a szív és agyi infarktust

  A különböző szívbetegségek még mindig az emberiség elsőszámú gyilkosai. A rendszeres mozgás, gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a telített zsírok csökkentése segít karban tartani szívünket. Megmutatjuk, mi az a 10 változtatás az életmódunkban, ami segíthet minket a szívbetegségek megelőzésében.
 • A dohányzók lassabban gyógyulnak

  A dohányzók lassabban gyógyulnak

  Egy-egy operáció után – legyen az kisebb, vagy nagyobb jellegű – nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a seb gyógyulása. A dohányzók egyértelmű hátránnyal indulnak neki a regenerációnak – hangsúlyozzák a Német Pneumológiai és Tüdőgyógyászati Társaság (DGP) szakorvosai. A gyakorlat szerint a nemdohányzókkal ellentétben a „füstölgők” esetében sokkal gyakoribbnak számítanak az operációk utáni komplikációk, s a vágott seb gyógyulása is jóval lassabb – erősíti meg Dieter Köhler, a DGP tudományos szaktanácsadója, s egyben a Schmallenbergi Tüdőklinika vezetője.
 • Étcsokival az egészséges szívért

  Étcsokival az egészséges szívért

  Meglepő, de a csoki nemcsak a testsúlyunkra és a hangulatunkra van hatással, hanem a szívünkre is. A rendszeres, de mértékletes étcsoki fogyasztás ugyanis segíthet megelőzni bizonyos gyulladásos folyamatokat, amelyek a szív- és érrendszeri megbetegedésekért lehetnek felelősek.
 • Napi kétszeri fogmosás a szívünknek is használ

  Napi kétszeri fogmosás a szívünknek is használ

  Gondolnánk, hogy a rendszeres fogmosás nem csak fogaink egészsége miatt fontos? Kimutatható az összefüggés a fogmosás és a szívinfarktus előfordulása között!
 • Gyógyszerrel előzzük meg a bajt! Tehetünk az infarktus megelőzéséért!

  Gyógyszerrel előzzük meg a bajt! Tehetünk az infarktus megelőzéséért!

  Sokszor már nehéz követni, mikor melyik pirulát kell éppen bevennünk. Íme pár jó tanács, hogyan tartsa kézben egészségét, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a kezelés. Nem is olyan bonyolult.
 • 1 2 3 4

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!