Receptek

Tükörtojásos minilepények

Egészséges reggeli

Nem mindegy, hogyan indítjuk a napot. Ha reggel nem is kell mindenképpen a diétás szabályokra figyelnünk, azért az egészséges étrend ilyenkor is fontos szerepet játszik életünkben. Persze, aki túlsúllyal, vagy koleszterin-problémákkal küzd, annak már a nap első étkezésénél is fontos figyelnie a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Reggelizzünk változatosan, gazdagon, de azért ügyeljünk arra, hogy egészséges ételek szerepeljenek étrendünkön ekkor is.

TOVÁBB A RECEPTEKHEZ

Töltött cukkini csónak

Szívbarát főétel

Szívünk egészségéért sok egyéb életmódtanács mellett az egészséges étrend betar-tásával is sokat tehetünk. Nem csak akkor, ha túlsúly, vagy magas koleszterin fenyegeti egészségünket, és nem is csupán akkor, ha kifejezetten diétás kosztot fogyasztunk. Ismerjünk meg, próbáljunk ki olyan fogásokat is, amelyek más, egészségesebb alapanyagokból, korszerű eljárásokkal készülnek. Tapasztaljuk meg, hogy a diétás étel nem okvetlenül ízetlen és rossz, hanem nagyon is változatosan lehet szívbarát étkeket elkészíteni.

TOVÁBB A RECEPTEKHEZ

Spárgás rizottó

Húsmentes finomság

Az egészséges étrend egyik fő pillére, hogy tanuljunk meg más alapanyagokból is főz-ni, mint a megszokott élelmiszerek. Például együnk kevesebb húst! Nem csupán a koleszterin-szintünknek teszünk jót vele, hanem egészen egyszerűen más ízeket, élményeket is szerezhetünk. Étrendünkben szerepeljen minél többször zöldség és gyümölcs, és így a túlsúly elkerüléséért is sokat tehetünk. A diétás ételekről gyakran gondoljuk, hogy azok nem finomak, pedig egy remekül variált salátánál vagy zöldségételnél kevés ízletesebb fogást tudunk elképzelni!

TOVÁBB A RECEPTEKHEZ

Almás pite

Büntetlen édesség

Gyakran tartjuk a túlsúly fő okozójának az édességeket. Pedig ha bizonyos szabályokat betartunk, akkor könnyedén készíthetünk olyan desszerteket is, amelyek részei lehetnek az egészséges étrendnek. Ha nem is éppen diétás fogásokról van szó, de kalóriában lényegesen szerényebb, visszafogottabb ínyencségeket is süthetünk, főzhetünk, keverhetünk. A teljes édességmegvonás nem jó a szervezetnek, találjuk meg hát azokat a trükköket, amelyek segítségével kiegyensúlyozott táplálkozással desszertet is fogyaszthatunk.

TOVÁBB A RECEPTEKHEZ

Tonhalas avokádósaláta

Könnyű vacsora

Nagyon fontos, hogy mit eszünk este. A testünk motorja este 6 óra után már lassabban dolgozik, így még ha nappal kevésbé is ügyelünk a diétás szabályokra, a vacsoránál érdemesebb az egészséges étrendnek megfelelő fogásokat választani. Ezzel persze nem csupán a túlsúlyt kerülhetjük el, de a magas koleszterin ellen is sokat tehetünk. A megszokott szendvicses hideg vacsora helyett néhány egyszerű ötlettel könnyen betartható az egészséges étrend este is.

TOVÁBB A RECEPTEKHEZ

Aspirin® Protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta

 

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás ( miokardiális infarktus ) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően, valamint átmeneti agyi keringési zavar (TIA) és az agyi keringészavar következtében kialakuló szövetelhalás (agyi infarktus) megelőzésére felnőtteknél.
 

PP-ASP-HU-0323-1 2024. január 29.Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!