Hozzávalók (4 főre):
- 25 dkg bélszín
- 1 kanál rusztikus (magos) dijoni mustár
- 1 kanál akácméz
- 2 kanál olívaolaj
- 25 dkg bélszín
- 2 kanál olívaolaj
- 1 kanál rusztikus (magos) dijoni mustár
- 1 kanál akácméz
Elkészítése:
Tisztítsd meg a bélszínt a hártyáktól és vágd le az elvékonyodó végét. Sózd, borsozd, majd forrósíts fel egy serpenyőt. Kevés olívaolajon pirítsd körbe a húst úgy, hogy egyenletes, sötét színű kérget kapjon. Ezután 100 fokos sütőben 20 - 25 perci süsd, majd hagyd kihűlni és mehet a fagyasztóba. A keményre fagyott húst nagyon éles késsel szeleteld fel vékonyan, és rendezd el körben egy tányéron. Középre halmozz olívaolajjal és citrommal ízesített rukkola salátát, a bélszínszeleteket pedig szórd meg frissen őrölt borssal és sózott kapribogyóval. Végül keverd össze a mustárt, a mézet, az olajat, és az egészet locsold meg az öntettel.
Hasonló receptek:
Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott magas és igen magas szív és érrendszeri kockázattal rendelkezőknek heveny szívizomelhalás (miokardiális infarktus) és stroke kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-bél rendszeri vérzés) arány értékelését követően.
Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50
A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!