Előtérben a fenntarthatóság

Előtérben a fenntarthatóság

A szív-és érrendszeri betegségek kialakulásában fontos, ám gyakran nem eléggé hangsúlyozott szerepet játszó kockázati tényező a környezetszennyezés, amelyre figyelmet kell fordítanunk, ha valódi változásokat szeretnénk elérni.1 Tisztában kell lennünk a hatásával és kontrollálni kell már a kezdetektől. 

Kép füstölgő gyárkéményekről, rajta felirat: évente 5 millió haláleset

Szívügyünk a környezetszennyezés elleni küzdelem.

Becslések szerint csak 2019-ben több mint ötmillió ember hunyt el a környezetszennyezés okozta szív-és érrendszeri betegségekben.1

 

A szív-és érrendszeri betegségek kialakulásában fontos, ám gyakran nem eléggé hangsúlyozott szerepet játszó kockázati tényező a környezetszennyezés, amelyre figyelmet kell fordítanunk, ha valódi változásokat szeretnénk elérni.1 Tisztában kell lennünk a hatásával és kontrollálni kell már a kezdetektől. 

Az aszpirin fejlesztése során a természetből merítettünk ihletet, és most figyelmünket ismét a természet felé fordítjuk.

Az emberek több mint 3500 éve használják a fűzfa kérgét hagyományos gyógyszerként. A fűzfakéreg természetes hatóanyaga a szalicin, amely gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonsággal rendelkezik.2 Ez a szalicin volt az aszpirin kifejlesztésének az alapja is, miután 1897-ben egy német vegyész, Felix Hoffmann előállította az acetilszalicilsavat, ami az Aspirin hatóanyaga.

 

Az aszpirin azóta is a gyógyszergyártás egyik ikonikus márkája. Kis dózisban alkalmazva az aszpirin forradalmi szerepet játszott a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az agyi érrendszer betegségeinek megelőzésében. Az Aspirin® Protect készítményünkkel újra a természetet helyezzük figyelmünk középpontjába, és törődésünket azzal mutatjuk ki, hogy gyártási és csomagolási folyamataink során környezetvédelmi szempontokat érvényesítünk. 

Kép egy fűzfáról, rajta felirat: 3500 év
Kép tablettákról, rajta felirat: 20 milliárd tabletta

Az Aspirin® Protect az egyik legszélesebb körben alkalmazott gyógyszer a világon

Minden évben több milliárd tablettát gyártunk, így minden apró változtatással jelentős hatást gyakorolhatunk a környezetre.

 

Megvizsgáltuk, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy mérsékeljük a környezetre gyakorolt hatást és a szennyezést, és csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat.

 

Mi az, amit teszünk? 

• Csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátást  

• Több megújuló energiát használunk  

• Optimalizáljuk a csomagolást 

 

A cikket az Aspirin® Protect forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. készítette. 

PP-ASP-HU-0274-1   2023. július 3. 

 

Ha érdekesnek találta ezt a cikket és szeretne többet olvasni erről a témáról, kattintson ide, hogy többet megtudjon arról, mit tettünk annak érdekében, hogy még fenntarthatóbbak legyünk. 

Hivatkozások

  • (1) Sanjay Rajagopalan, M.D., and Philip J. Landrigan, M.D. - Pollution and the Heart - The New England Journal of Medicin 2021;385:1881-92. DOI: 10.1056/NEJMra2030281 (p.1) Return to content
  • (2) Michael J. R. Desborough, and David M. Keeling - The aspirin story – from willow to wonder drug - British Journal of Haematology, 2017, 177, 674–683. DOI: 10.1111/bjh.14520 (p.1) Return to content

Kapcsolódó cikkek a témában:

Aspirin® Protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta

 

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás ( miokardiális infarktus ) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően, valamint átmeneti agyi keringési zavar (TIA) és az agyi keringészavar következtében kialakuló szövetelhalás (agyi infarktus) megelőzésére felnőtteknél.
 

PP-ASP-HU-0323-1 2024. január 29.Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!