Hozzávalók (4 főre):
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl fehérbor
- 50 dkg vargányagomba
- 3 szál friss kakukkfű
- 10 dl zöldségalaplé
- 5 dkg napraforgómag
- 0,5 dl napraforgóolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 dkg friss bazsalikom
- 1 dkg friss zsályalevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál friss kakukkfű
- 0,5 dl napraforgóolaj
- 1 dkg friss zsályalevél
- 0,5 dl fehérbor
- 10 dl zöldségalaplé
- 5 dkg parmezán sajt
- 50 dkg vargányagomba
- 5 dkg napraforgómag
- 2 dkg friss bazsalikom
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát kevés olívaolajon, alacsony hőmérsékleten, 35-45 perc alatt karamellizáld. Ezt követően sózd, borsozd, majd öntsd rá a fehérbort. Forrald pár percig, és dobd hozzá a közepesre vágott friss vargányagombát, aprított kakukkfüvet és nagy lángon pirítsd össze a hagymával. Öntsd fel az alaplével és rövid idő alatt főzd készre. Botmixerrel turmixold le és szűrd át egy szűrőn, hogy a maradék darabok se kerüljenek bele a levesbe. A pestóhoz egy forró, száraz serpenyőben pirítsd aranyszínűre a napraforgómagot, majd mozsárban a napraforgóolaj, a parmezán, a bazsalikom és a zsályalevelek társaságában zúzd össze az egészet. Tálalásnál locsold meg egy kis pestóval a kész gombalevest!
Hasonló receptek:
Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott magas és igen magas szív és érrendszeri kockázattal rendelkezőknek heveny szívizomelhalás (miokardiális infarktus) és stroke kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-bél rendszeri vérzés) arány értékelését követően.
Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50
A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!