Kiwis fagyasztott joghurt

Kiwis fagyasztott joghurt

Fagylalt nélkül nincs nyár. De ha egy kicsit vigyázni akarunk a vonalainkra, akkor jobban tesszük, ha nem a kész jégkrémeket vásároljuk, hanem nekiállunk az otthoni készítésnek. És mielőtt bárki kérdezné, nem, nem okvetlenül kell hozzá fagylaltgép, hanem ha az elkészült krémet többször át kell keverni fagyasztás közben. A joghurt könnyedsége és a kiwi fanyar íze igazán üdítő nyárias párost képez majd.

Hozzávalók:

  • 500 g natúr joghurt
  • 100 g cukor
  • 7-8 db kiwi
  • 200 ml habtejszín

Elkészítés:

A kiwit meghámozzuk és felkockázzuk, majd a joghurttal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is lazán hozzákanalazzuk. Tegyük be egy nagy tálba, majd így a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át. 3-4 óra múlva készen van, tálalásnál kis poharakba adagoljuk és kiwiszeletekkel dekoráljuk.

Forrás:

Anyakanyar (www.anyakanyar.hu)

PP-ASP-HU-0244-1  2023. március 15. 

A cikket az Aspirin®  Protect forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. készítette.

Hasonló receptek:

Aspirin® Protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta

 

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás ( miokardiális infarktus ) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően, valamint átmeneti agyi keringési zavar (TIA) és az agyi keringészavar következtében kialakuló szövetelhalás (agyi infarktus) megelőzésére felnőtteknél.
 

PP-ASP-HU-0323-1 2024. január 29.Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!