Kivis-túrós szendvics

Kivis-túrós szendvics

Ma már az egyik legelterjedtebb gyümölcs a világon a kivi, amelyet 40-50 évvel ezelőtt még igazából alig ismertek az emberek. Korábban Európában botanikuskertek dísze volt, Új-Zélandon kezdték aztán a hatalmasra megnövő, indás kivi-cserjéket nemesíteni, majd termeszteni, onnan indult el világhódító útjára ez a kellemes ízű, frissítő hatású zöld csoda. Egyetlen kivi képes fedezni napi C-vitamin-szükségletünket, tehát téli időszakban kiemelten fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk. Magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek, és a diétának is barátja a kivi, hiszen 100 g mindössze 50 kcal-t tartalmaz. A kivi utóérő gyümölcs, tehát akkor sincs gond, ha kemény, amikor megvesszük. Szobahőmérsékleten néhány nap alatt puhára és édesre érik. A keményebb kivi friss, savanykás ízű, így tökéletesen alkalmas egy egészséges reggeli szendvics elkészítésére is, ha éppen nem zöld turmixot, vagy gyümölcssalátát szeretnénk enni reggel.

Hozzávalók:

  • 8 szelet teljes kiőrlésű magos barna bagett vagy kenyér
  • 1 doboz cottage cheese „szemcsés” túró
  • 4 db kivi

A teljes kiőrlésű, magos kenyérből vékony szeleteket vágunk, és mindegyiket megkenjük a szemcsés, krémes cottage cheese-zel, Van zöldfűszerekkel gazdagított változat is, ízlés szerint használhatjuk ezt is. A kiviket meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, ezt a túró tetejére halmozzuk.

PP-ASP-HU-0248-1      2023. március 15.

A cikket az Aspirin®  Protect forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. készítette.

Hasonló receptek:

Aspirin® Protect 100 mg gyomornedv-ellenálló bevont tabletta

 

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás ( miokardiális infarktus ) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően, valamint átmeneti agyi keringési zavar (TIA) és az agyi keringészavar következtében kialakuló szövetelhalás (agyi infarktus) megelőzésére felnőtteknél.
 

PP-ASP-HU-0323-1 2024. január 29.Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!