Kivis-túrós szendvics

Kivis-túrós szendvics

Ma már az egyik legelterjedtebb gyümölcs a világon a kivi, amelyet 40-50 évvel ezelőtt még igazából alig ismertek az emberek. Korábban Európában botanikuskertek dísze volt, Új-Zélandon kezdték aztán a hatalmasra megnövő, indás kivi-cserjéket nemesíteni, majd termeszteni, onnan indult el világhódító útjára ez a kellemes ízű, frissítő hatású zöld csoda. Egyetlen kivi képes fedezni napi C-vitamin-szükségletünket, tehát téli időszakban kiemelten fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk. Magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek, és a diétának is barátja a kivi, hiszen 100 g mindössze 50 kcal-t tartalmaz. A kivi utóérő gyümölcs, tehát akkor sincs gond, ha kemény, amikor megvesszük. Szobahőmérsékleten néhány nap alatt puhára és édesre érik. A keményebb kivi friss, savanykás ízű, így tökéletesen alkalmas egy egészséges reggeli szendvics elkészítésére is, ha éppen nem zöld turmixot, vagy gyümölcssalátát szeretnénk enni reggel.

Hozzávalók:

  • 8 szelet teljes kiőrlésű magos barna bagett vagy kenyér
  • 1 doboz cottage cheese „szemcsés” túró
  • 4 db kivi

A teljes kiőrlésű, magos kenyérből vékony szeleteket vágunk, és mindegyiket megkenjük a szemcsés, krémes cottage cheese-zel, Van zöldfűszerekkel gazdagított változat is, ízlés szerint használhatjuk ezt is. A kiviket meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, ezt a túró tetejére halmozzuk.

A cikk az Aspirin® Protect forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. megbízásából készült.

Hasonló receptek:

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott magas és igen magas szív és érrendszeri kockázattal rendelkezőknek heveny szívizomelhalás (miokardiálisX miokardiális
szívizomhoz tartozó
infarktusX infarktus
belső szervet tápláló verőér eldugaszolódása miatt létrejövő, többnyire ék alakú elhalás
) és strokeX stroke
agyi keringészavar, szélütés (két fő formája a vérzéses és az iszkémiás stroke)
kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-bél rendszeri vérzés) arány értékelését követően.

Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!