Avokádós paradicsomos lencsés burrito

Avokádós paradicsomos lencsés burrito

A burrito egyike azoknak a mexikói finom fogásoknak, amelyekkel igen hamar jól lehet lakni, mert kiadós, tápláló, feltehetőleg az észak-mexikói bányászoknak és pásztoroknak köszönhetjük ezeket az étkeket. A burrito egy búza- vagy kukoricalisztből készült tortillába tekert, gazdagon töltött fogás, alul behajtogatott kis csomagocska. Persze, ha nem szeretnénk bajlódni a hajtogatással, akkor simán palacsintaként is összetekerhetjük, az ízén nem változtat, jelen esetben amúgy is a töltelék a lényeg.

Amit most húsmentesen és egészségesen készítünk el: a rostgazdag, folsavbomba, és még Omega-3 és Omega-6 zsírsavat is tartalmazó vöröslencséből, a likopinban és karotinban gazdag szívbarát paradicsomból, a többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó, A, B, C, E- vitaminban dúskáló avokádóból. Ily módon ez egy igazi vegán fogás, de olyan tartalmas, hogy senki sem fogja a húst hiányolni belőle. Ebédnek, vagy vacsorának is kitűnő.

Hozzávalók:

  • 1 csomag készen vásárolt tortillalap
  • 200 g vöröslencse
  • 2 fej hagyma
  • 2 db érett, nagyobb paradicsom
  • 1 érett avokádó
  • 1 lime
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint: chili, koriander, gyömbér
  • olívaolaj
  • 1 csomag készen vásárolt tortillalap
  • 2 db érett, nagyobb paradicsom
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint: chili, koriander, gyömbér
  • 200 g vöröslencse
  • 1 érett avokádó
  • olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 1 lime

A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Olívaolajon hevíteni kezdjük és máris rátesszük a fűszereket, hogy kiengedjék aromájukat. A vöröslencsét megmossuk, lecsepegtetjük, és rádobjuk a hagymára, kevergetni kezdjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Ha kell, tovább fűszerezzük, ízlés szerint, ki mennyire szereti az intenzív ízeket. Amikor a víz elfőtt, egy lencsepürét kapunk. Közben a paradicsomokat felkockázzuk, az avokádót meghámozzuk, és felcsíkozzuk, a lime-ot kifacsarjuk. A tortillalapokat száraz serpenyőben mindkét oldalukon kicsit megkapatjuk, igazából csak megmelegítjük. A közepére halmozunk egy-két evőkanálnyit a lencsepüréből, rátesszük a paradicsomkockákat és az avokádót, és egy kevés lime-lével meglocsoljuk, majd becsomagoljuk a kis batyut, alul behajtjuk, bezárjuk, a teteje nyitva marad.

Ha valaki mégsem vegán módon fogyasztaná, tejföllel, vagy reszelt sajttal is gazdagíthatja, de önmagában is kitűnő és finom fogás lesz belőle.

A cikk az Aspirin® Protect forgalmazója, a Bayer Hungária Kft. megbízásából készült.

Hasonló receptek:

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott magas és igen magas szív és érrendszeri kockázattal rendelkezőknek heveny szívizomelhalás (miokardiálisX miokardiális
szívizomhoz tartozó
infarktusX infarktus
belső szervet tápláló verőér eldugaszolódása miatt létrejövő, többnyire ék alakú elhalás
) és strokeX stroke
agyi keringészavar, szélütés (két fő formája a vérzéses és az iszkémiás stroke)
kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45-79 év közötti férfi és 55-79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-bél rendszeri vérzés) arány értékelését követően.

Acetilszalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!