Egészséges vanília fagylalt

A házi fagylaltot gép nélkül is lehet készíteni. Akinek nincs fagylaltkészítő gépe, az arra figyeljen, hogy óránként meg kell keverni a krémet.

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 4 dl tejszín (lehet mascarpone is, ha krémesebbre szeretnétek)
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

A tejet és a cukrot melegítsük fel együtt, közben a tojássárgáját várjuk fel habosra. Ezután nagyon fokozatosan, folyamatos keverés mellett a felmelegített, de még nem tűzforró tejet öntsük hozzá a tojássárgájához. Amikor szépen elkeveredett, akkor visszatöltjük abba az edénybe, amelyben a tej melegedett. Sűrű krémmé főzzük. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy lehűtött, hideg tálba öntjük a tejszínt, rátöltjük a sűrű krémet és összekeverjük. Ezt töltjük aztán bele a fagylaltgépbe, vagy tesszük egy megfelelő edényben a fagyasztóba. Ha utóbbi megoldást választjuk, akkor óránként át kell keverni. Legalább háromszor tegyük ezt meg! Néhány óra, és kanalazhatjuk a nyári nyalánkságot!

Forrás:

Anyakanyar (www.anyakanyar.hu)

Az Aspirin® Protect tabletta szedése ajánlott heveny szívizomelhalás (miokardiális infarktus) kockázatának csökkentésére szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel rendelkező, 45–79 év közötti férfi- és 55–79 év közötti nőbetegek esetében, a haszon/kockázat (pl. gyomor-, bélrendszeri vérzés) arány értékelését követően.

Hatóanyag: acetilszalicilsav. Vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest Alkotás u. 50.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!